Tehnička mast je proizvod visoke energetske vrednosti. Dobijena je topljenjem nejestivih sporednih proizvoda zaklanih svinja i živine. Odgovarajućim tehnološkim postupkom (odmašćivanjem pomoću centrifuga) postignuta je visoka svarljivost i stabilnost.
Hemijske karakteristike | |
M.I.U ¹ (%) | 2 |
Jodni broj | 62 |
MAX FFA ² (%) | 15 |
Masne kiseline (%) | |
-zasićene | 32 |
-nezasićene | 68 |
-linoleinska | 16 |
Energetska vrednost | |
Metabolička, kcal/kg (za živinu) | 7.700 |
Svarljiva, kcal/kg (za svinje) | 7.900 |
Metabolička, kcal/kg (za svinje) | 7.900 |
Fizičke karakteristike | |
Titar (C°) | 30-33 |
Boja: umereno žuta
Miris: svojstven proizvodu
Ukus: prijatan
Namena proizvoda: Tehnička mast se koristi kao energetski dodatak u priremi svih vrsta smeša. Pogodna je za ishranu živine i svinja kojima je potrebna velika količina energije i bitnih masnih kiselina.Zbog svoje velike energetske vrednosti može se koristiti kao biogorivo (npr. biodizel)
Pakovanje i isporuka: Tehnička mast ce isporučuje rinfuzno ili u buradima od 200 litara.