Krvno brašno

 

Osnovna svojstva

Krvno brašno je proizvod visoke hranljive vrednosti. Dobijen savremenim procesom prerade krvi zaklanih svinja i živine.Odgovarajućom termičkom obradom sačuvana je svarljivost i hranljiva vrednost polazne sirovine. Ovo proteinsko hranivo se odlikuje izuzetno visokim sadržajem esencijalne amino kiseline lizina.

Hemijski sastav (%)
Vlaga 10,00
Sirovi protein 84,00
Sirova mast 1,10
Mineralne materije 2,5-2,4
Bezazotne ekstraktivne materije 0,45
Svarljivost proteina in vitro 85
Energetska vrednost
Metabolička, kcal/kg (za živinu) 3.160
Metabolička, kcal/kg (za svinje) 3.400
Aminokiselinski sastav(%)
Lizin 7,6-9,0
Metionin 0,93
Metionin+cistin 1,68
Arginin 3,63
Glicin 3,85
Glicin+serin 8,80
Histidin 5,18
Leucin 11,58
Izoleucin 0,79
Fenilalanin 4,5
Fenilalanin+Tirozin 6,97
Valin 7,02
Mineralni sastav (%)
Kalcijum 0,30
Fosfor 0,25
Natrijum 0,32
Kalijum 0,10
Hlor 0,40
Magnezijum 0,22
Sumpor 0,40
Gvožđe 2.000 ppm
Bakar 9 ppm
Cink 150 ppm
Mangan 6 ppm
Selen 0,80 ppm
Kobalt 0,1 ppm
Jod 0,80 ppm
Fizičke karakteristike
Nasipna masa, kg/m3 553
Nasipni ugao 48°
Modul finoće 2,790
Ostatak na situ Ø 1,6mm,% 5

Boja: mrko crvena do crna

Miris: svojstven krvnom brašnu

Namena proizvoda: Krvno brašno se koristi kao visoko proteinska komponenta u ishrani riba i kućnih ljubimaca a koristi se i kao organsko đubrivo.

Pakovanje i isporuka: Krvno brasno se isporučuje u vrećama, neto mase 50 kg. ili u džambo vrećama